wijnen

We importeren wijnen uit verschillende streken. We hebben een wisselend assortiment en willen steeds verrassen. Het zijn veelal bijzondere wijnhuizen met een historie of de wijnranken staan op een speciale grondsoort. 

Inama

Inama bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave’s beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Foscarino is de hoogst geclassificeerde vulkanische heuvel van het Soave-gebied. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf.

Kleine productie, hoog niveau en goede kritieken van verschillende gezaghebbende wijncritici hebben Inama wijnen tot een must voor de wijnkelder gemaakt.

 

Coppi

Het wijnbedrijf Coppi produceert nu 40 jaar wijnen, maar was ook meer dan 100 jaar geleden al betrokken bij de wijnbouw. Op dit moment heeft de familie Coppi 100 hectare wijngaard in Apulië (ten zuid-oosten van Bari en in het gebied rond Salento) in eigendom. Het wijnbedrijf Coppi heeft ervoor gekozen alleen wijnen te produceren van autochtone druivenvariëteiten zoals de Primitivo (de DOC Gioia del Colle en IGT Puglia), Negroamaro, Aleatico, Falanghina, blauwe en witte Malvasia.

 


Quignones

 

Don Alfredo Quignones maakt wijn omdat hij ons wil verrassen. Hij is zo gepassioneerd over zijn land (Sicilia) en zijn wijngaarden dat hij zijn wijn wil delen met alleen mensen die echt van wijn willen genieten!  Het wijnhuis Quignones maakt graag gebruik van de lokale druiven bij het maken van zijn wijn. Dat de Etna niet ver weg is proef je in de mineralige ondertoon van zijn mooie wijnen. 

 

Montalbera

Montalbera is eigendom van de Morando familie. Het bevindt zich in het hartje van Monferrato in de Piemonte. Oorspronkelijk was het bedoeld om uitstekende wijnen te maken als hobby, maar snel kregen de wijnen op basis van Ruché en Grignolino veel succes. Wijn maken is nog steeds niet hun "core-business", onberispelijke kwaliteit maken daarentegen wel. Het is al voor het vierde jaar op rij dat de Ruché Laccento als beste Italiaanse wijn wordt gekozen door Luca Maroni met een score van 99/100. U kunt er dus van uit gaan dat Montalbera de beste producent is van de Ruchédruif.