Verse en gedroogde pasta

Naast verse pasta, verkopen wij diverse soorten en merken pasta. 

Filotea maakt pasta op de manier waarop hun voorouders het hen hebben geleerd. Ze gebruiken de beste ingrediënten uit Le Marche en voegen maar liefst 30% scharreleieren toe. De pasta wordt langzaam en op lage temperatuur gedroogd, exact zoals hun voorouders het deden. Mooi verpakt en je proeft het ook! Iedere soort is anders maar ze hebben allemaal een ding gemeen; ze smaken naar het authentieke Italië!

 

De Duitse keizer Hendrik IV begon in 1073 de zogeheten Investituurstrijd met paus Gregorius VII. Deze deed hem vervolgens in de ban en om daarvan te worden ontheven, moest Hendrik de paus om vergiffenis smeken. Die was te gast in de burcht van Mathilde di Canossa. Hendrik volbracht de boete door blootsvoets de gang naar Canossa te maken.

Ottavio di Canossa is een verre nazaat van Mathilde en vader van een jong gezin. Op zijn landerijen bij Ferrara wuift het graan, waarvan hij zijn bijzondere pasta laat maken. 

La Molisana is onstaan in 1912 in het zuiden van Italie in de Molise met als doel om een goede en betaalbare pasta te maken van hoge kwaliteit. La Molisana kent een heel uitgebreid assortiment van pasta's die met zorg gemaakt worden met bronzen matrijzen. 


Antico Pastificio Morelli pasta uit Toscane produceert sinds 1860 Toscaanse pasta's specialiteiten zoals Pici en tarwekiemen pasta 's. Hun traditie van pasta maken is overgeleverd door vijf generaties. Voor veel van hun pasta's worden tarwekiemen gebruikt en dit geeft de pasta een prachtig aroma. 

Sogno di Pasta maakt zelf verse pasta, zoals Spaghetti, Fettucine, Campanele, Strozapretti en Penne. Deze pasta hoeft alleen nog maar in 2 a 3 minuten gekookt te worden.