Passie voor Italië

La Cal da Non Balsamico
Passie voor Italië · 25. januari 2017
Volg je hart en je passie. Dat is de overeenkomst die ik en Mariangela van Balsamico huis La Cal da Non hebben. Na een lange carriere als technisch engineer, heeft zij het stokje van haar vader overgenomen en is ze Balsamico gaan maken. Dat doet zij in het oudere huis en dat heet nu dan ook La Cal da Non, oftewel; Huis van Grootvader. Vandaag hebben wij geleerd waarvan en hoe Balsamico word gemaakt. Wij hebben veel geproefd en op zolder alle vaten gezien waar zelfs 50 jaar oude Balsamico was.

Passie voor Italië · 24. januari 2017
Dat Fabbri geweldige siroop producten maakt dat wisten wij wel, maar vandaag hebben wij een rondleiding gehad in het museum met alle bijzondere pronkstukken die Fabbri ieder jaar maakt. Vele kunstenaars maken deze stukken met het kenmerkende beeldmerk van Amarena. De siroop met hele kers die je over, of door je ijs doet. Een gelati Amarena is altijd verkrijgbaar in een ijssalon in Italie.

Passie voor Italië · 23. januari 2017
Vandaag zijn wij hartelijk ontvangen door Maurizio Allemandi. Hij heeft ons alles verteld en laten zien hoe hij zijn pasta maakt. Naast ingredienten van hoge kwaliteit, droogt hij de pasta lang op lage temperatuur. Daarmee behoud de pasta meer structuur en smaak na het koken. De diverse Tagliolino, Tagliatella en Pappardella worden door hem persoonlijk gemaakt met zijn enorme pastamachine.

Passie voor Italië · 01. mei 2016
De oorsprong van Sogno di Pasta ligt in de familie en daarmee de liefde voor Italië. Voor vader Frans was er geen mooier en heerlijker verblijf dan het genieten van vakantie in Italië. Deze voorkeur is door mij en mijn gezin overgenomen en bijna iedere vakantie werden twee of drie agritourismo's gereserveerd om de omgeving te verkennen. Altijd op zoek naar de culinaire producten bij boerderijen en winkels.